Vergeer Nieuws

Status nieuwe uitstraling en logo Vergeer Holland

Sial 2
Sial 1
Sial 3-1

Inmiddels zal iedereen ons nieuwe logo en de nieuwe uitstraling wel bekend zijn. Via deze weg willen we alle collega’s bedanken voor het enorme aantal positieve reacties!

Stap voor stap zal het oude logo letterlijk uit beeld verdwijnen en plaats maken voor het nieuwe.

Vol trots kijken we terug op onze gepresenteerde nieuwe uitstraling op de internationale SIAL-beurs in Parijs. Hier hebben we onze nieuwe stand voor het eerst laten plaatsen, volledig in de nieuwe huisstijl. Naast enthousiaste collega’s ontvingen we ook zeer veel positieve reacties van bezoekers van de beurs en werd er zelfs over onze stand geschreven op de website en in de nieuwsbrief van het retail vakblad De Levensmiddelelenkrant!

Op dit moment is ook onze volledig vernieuwde website live. Naast de nieuwe uitstraling is de website flink uitgebreid met een belangrijke nieuwe functionaliteit waarmee de bezoekers van de website zeer eenvoudig ons Vergeer Holland assortiment kunnen bekijken.

Verder zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor het ontwikkelen van de nieuwe Vergeer Holland verpakkingen, vanaf oktober 2017 zullen deze gereed zijn. In komende edities kunnen we hier waarschijnlijk meer van laten zien.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

1772-Vergeer-Duurzaamheidsicoon-VWTB-ENG-2

Samen duurzaam: van wei tot bord

Als dynamisch en ondernemend bedrijf streven we naar continuïteit en een gezonde groei – maar zeker niet ten koste van alles. Verantwoord en duurzaam ondernemen is iets waar we elke dag aan werken. In dit artikel lees je de laatste ontwikkelingen per MVO pijler.

We zijn een verantwoorde ketenpartner:
We zijn in gesprek met diverse leveranciers en klanten om duurzaamheidsprojecten op te starten.

We zijn een verantwoorde werkgever:
Het bijhouden en laten zien van het aantal ongelukken binnen Vergeer Holland verhoogt de aandacht voor het onderwerp veiligheid op de werkvloer. De veiligheidsdisplay naast het kantoor van P&O heeft daarom ook ons nieuwe Wei tot bord-logo gekregen.

Onze verpakkingen zijn duurzaam:
We zijn in gesprek met diverse leveranciers en klanten om in kaart te brengen wat de beste weg is naar duurzamer verpakken. Daarnaast hebben we ook geïnventariseerd hoeveel verpakkingsmateriaal we gebruiken voor elke kilo kaas die we onder Vergeer Holland merk verkopen. Dat is het startpunt om minder verpakkingsmateriaal te gaan gebruiken voor onze kaas.

We zijn ons bewust van onze omgeving:
In diverse kantoren brandt al langer LED-verlichting in plaats van TL-verlichting. De nieuwe klappacklijn die momenteel wordt voorbereid is de eerste productielijn die volledig verlicht zal worden met behulp van de energiezuinigere LED-verlichting.

IMG_1729

Op 14 november 2016 zijn we bij onze afvalverwerker Vliko op bezoek geweest. Op hun nieuwe terrein in Zoeterwoude aan de N11 wordt al ons afval gebracht, waar nodig gescheiden en weer in aparte stromen afgevoerd. In de papier en kunststof hal (zie foto) wordt bijvoorbeeld onze WOP-stroom (de waardevolle plastics die we in de transparante zakken doen) gescheiden. Vervolgens wordt het karton en het kunststof apart van elkaar gebaald en klaar gezet voor afvoer om weer als grondstof te dienen voor nieuwe producten. Het beste voor het milieu is natuurlijk om zoveel mogelijk afval te voorkomen, maar doordat wij het afval bij Vergeer Holland intern scheiden, kunnen de afvalstromen beter verwerkt worden.

Tot slot: mochten jullie ideeën hebben op het gebied van MVO of bijvoorbeeld om afval te voorkomen binnen onze productie of binnen de afdeling waar je werkt, meld het dan gerust via mvo@vergeerholland.com.

Plassenloop

Afbeelding Plassenloop

De inschrijving start bijna!

Vanaf 1 januari 2017 is het mogelijk om in te schrijven voor de Reeuwijkse Plassenloop 2017 via de website van de Plassenloop. Deze voorinschrijving sluit op zaterdag 11 maart 2017 om middernacht.

Vergeer Holland ondersteunt de deelnemers bij deelname en neemt de inschrijvingskosten voor haar rekening. Daarnaast ontvangen de deelnemers een sportshirt met het logo van Vergeer Holland.

Directienieuws

Diederik met kaasmeisje

Diederik Vergeer neemt zilveren plak in ontvangst

Op het moment van verschijnen van deze 4e nieuwsbrief van 2016 is het alweer de laatste maand van het jaar. December, voor velen een drukke maand, maar tegelijkertijd ook een leuke maand met momenten om gezellig samen te zijn met familie of vrienden.

Het zal niemand ontgaan zijn dat Vergeer Holland een redesign ondergaat. We hebben een prachtig nieuw logo gekregen. We hebben al veel positieve reacties ontvangen! Dat bleek ook tijdens de SIAL-beurs in Parijs. Daar werd onze nieuwe stand gepresenteerd, onze complimenten voor het prachtige ontwerp! Een stand die nostalgie en ambacht uitstraalt. Ook vanuit de markt hebben we leuke reacties ontvangen. In deze nieuwsbrief worden de foto’s getoond van de nieuwe stand.

Op 6 oktober jl. werden we verrast met een mooie prijs. Ieder jaar wordt in oktober in Houten het jaarlijkse kaaskeurconcours gehouden.

In eerste instantie kregen we te horen dat Vergeer Holland genomineerd was met de belegen kaas. Vervolgens hebben consumentenpanels van het Centrum voor Smaakonderzoek zich drie dagen lang tegoed gedaan aan de lekkerste kazen uit Nederland. Vergeer heeft uit maar liefst 38 topkazen binnen de groep Goudse 48+ Belegen een 2e plaats behaald, bekroond met een zilveren plak, uitgereikt door Frau Antje. Hier zijn we natuurlijk uitermate trots op!

De ontwikkelingen in de kaas- en zuivelmarkt blijven continue in beweging. Door de lage melkprijs de afgelopen periode is de melkaanlevering in veel landen sterk teruggelopen. Op dit moment is de melkprijs weer stijgende door de prijsstijgingen bij room/boter en kaas. De vraag is alleen hoe snel deze prijsstijging weer zal leiden tot een stijging van de melkhoeveelheid. Dit zal weer bemoeilijkt worden door de invoering van de fosfaatrechten per 1 januari 2017. De invoering van fosfaatrechten en het terugdringen van de melkproductie zal grote gevolgen hebben voor veel melkveebedrijven en zullen velen de veestapel moeten inkrimpen. Al met al blijft de markt daardoor onzeker. Feit is dat de prijzen onder druk blijven staan. Voor ons betekent dit dat we alert moeten blijven!

Voor nu wens ik iedereen, ook namens de familie, alvast een fijne decembermaand toe!

Abraham Marc en Erik

Foto Marc-1
Foto Eric Bos-1

Marc en Erik verrast door Abraham!

3 oktober 2016 was een dag die Marc van Alphen niet snel meer zal vergeten!

Aangekomen op zijn kantoor keek er van buiten een grote Abraham door het raam. Wetende dat Marc totaal niet zat te wachten op een grap voor zijn 50e verjaardag, hadden de collega’s hem toch mooi te pakken!

Enkele weken later, op 28 oktober 2016, werd Erik Bos opgeschrikt door een nieuwe medewerker achter zijn bureau. Jawel, Abraham! Zijn collega’s vonden het leuk om hem hiermee te verrassen. Erik had de hele dag gezelschap van deze rustige medewerker. Erik vond het zo leuk dat hij, tot grote hilariteit van de rest van de medewerkers, de pop mee heeft genomen in de auto naar huis en hem daar voor de voordeur heeft geplaatst.

Project Rijp voor de toekomst

Vergeer-Rijp voor de toekomst-Logo-Leiderschap-Grijs

Een nieuwe functie binnen Vergeer Holland: de Productie Shiftleader

 De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van de selectieprocedure voor onder andere de functie van Productie Shiftleader. Na het voeren van intensieve overleggen hebben we beslissingen genomen over de benoemingen. Hierover zijn jullie via verschillende memo’s op de hoogte gebracht.

Wat houdt de functie van Productie Shiftleader in?

De Productie Shiftleader begeleidt en stuurt het toegewezen team aan, door onder andere te coachen en te motiveren. De Productie Shiftleader stuurt op Kritische Prestatie Indicatoren (zoals OEE) voor de toegewezen productielijnen en zal hierover rapporteren. De functie van Productie Shiftleader bevat een combinatie van het behalen van korte termijn doelstellingen enerzijds en anderzijds het nastreven van lange termijn verbeteringen van het proces en het team. Hij/zij is  tevens eigenaar van verbeterprojecten op de toegewezen afdeling.

Motiveren, coachen, resultaten behalen en inspireren kenmerken de rol van de Productie Shiftleader.

De Productie Shiftleader is daarnaast een ster in samenwerken, waardeert ieders bijdrage aan het team en weet met het team gestelde doelen te behalen. Hij/zij brengt de eigen gedachte helder onder woorden en weet de omgeving te overtuigen. De Productie Shiftleader is goed in het stellen van vragen, het maken van keuzes en het ondernemen van acties. Hij/zij kan zich moeiteloos redden in lastige situaties heeft constant de focus op doelstellingen en de mensen in zijn/haar team.

Welke rol speelt Leiderschap binnen deze nieuwe functie?

Binnen de organisatie zijn met de start van het project Operations: rijp voor de toekomst twee nieuwe begrippen geïntroduceerd, waaronder Leiderschap.  Onze vakmensen bezitten een combinatie van kennis, kunde en inzicht. Om dit te faciliteren is Leiderschap van groot belang. Leidinggevenden motiveren, coachen en inspireren onze medewerkers.

Coachend, inspirerend en motiverend leiderschap speelt een belangrijke rol binnen onze organisatie, vanwege de gewenste ontwikkeling naar toenemende zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en betrokkenheid van onze medewerkers.

Personeelsvereniging de Kaasjagers

Bowlingavond Dok 99

Op 29 oktober werd de jaarlijkse bowlingavond georganiseerd, deze keer was het voor het eerst op de nieuwe locatie “Dok99” in Rotterdam en dat beviel goed! Net zoals ieder jaar was er ook dit jaar een hoge opkomst. Er werd gebowld in 2 groepen, de ene groep mocht het 1e uur bowlen en het 2e uur gezellig een drankje doen en de andere groep precies andersom. De sfeer zat er al snel goed in en na het bowlen was het tijd voor een uitgebreid buffet wat werd afgesloten met een feestelijke ijstaart. Na het eten was het tijd voor de bekendmaking van de winnaar van het bowlen… het werd nog even spannend… maar de 1e prijs ging toch weer naar de afdeling ICT en projecten die er met de winst vandoor ging!

Voor de liefhebbers ging de muziek daarna weer wat harder en konden de voetjes weer van de vloer. Kijk snel in het bijgevoegde fotoalbum naar alle foto’s van deze leuke avond!

Klik hier voor meer foto’s

Bowlen
Bowlen 2

Sinterklaas bij Vergeer Holland

Zaterdag 26 november heeft in de kantine het jaarlijkse sinterklaasfeest plaatsgevonden. De kinderen konden lekker knutselen en geschminkt worden. Aan het eind was er voor ieder kindje een mooi cadeau en ging iedereen met een lach op zijn gezicht naar huis. Een zeer gezellige ochtend! Klik hier voor meer foto’s.

Sinterklaas 3
Sinterklaas 4
Sinterklaas 2
Kerstklaverjassen
Poster bloemschikken kerst

Jubilarissen

Op 30 september waren er 7 jubilarissen, die het leuk vonden om hun jubileum met een receptie te vieren.

Dat waren Esther Stoopman-Vergeer. Zij was op 12 augustus 25 jaar in dienst. Esther werkt al die jaren met plezier op de Financiële Administratie.

Willem Slagboom van de Technische Dienst was op 4 november 25 jaar in dienst. Begonnen in de Technische Dienst, werkt hij daar nog steeds met veel plezier.

Esther van Eijk was op 1 december 12,5 jaar in dienst als medewerker Productie. Na eerst fulltime gewerkt te hebben is ze na de geboorte van haar dochter parttime gaan werken, eerst op de Begane Grond en nu op de Verdieping.

Teuni van der Linden is op 14 december 12,5 jaar in dienst. Zij heeft haar werkzaamheden altijd op de afdeling Salessupport verricht.

Harold Ballering was op 22 september 12,5 jaar in dienst. Hij werkt op de afdeling Bedrijfsbureau als planner.

Kanyinda Mulumba was op 22 september 12,5 jaar in dienst. Hij werkt als Operator in de Productie op de afdeling Kelder, waar hij samen met zijn team alle voorkomende werkzaamheden verricht.

Rifat Babacic was op 13 oktober 12,5 jaar in dienst en als Assistent-Operator werkt hij ook in de Kelder.

Er zijn ook altijd collega’s, die het prettiger vinden om in alle bescheidenheid de bewuste dag van hun jubileum voorbij te laten gaan. Toch drinken we met hen dan even een kopje koffie of thee en zetten deze collega’s nog heel even in het zonnetje. Voor de tweede helft van dit jaar waren dat Lia Wesseling, Lyda Verwaal, Harrie Groenendijk, Frank van der Laan en Arie Rook.

Groepsfoto international Sales

Groepsfoto afdeling International Sales, Teuni 12,5 jaar in dienst

IMG-20161016-WA0010

Vlnr Harrold Ballering (12,5 jaar in dienst) en Piet Tollenaar (namens de PV)

IMG-20161016-WA0000

Vlnr Dennis Vergeer, Rifat Babacic (12,5 jaar in dienst) en Esther Stoopman – Vergeer

IMG-20161016-WA0016

Vlnr Esther van Eijk (12,5 jaar in dienst) en Diederik Vergeer

IMG-20161016-WA0005

Vlnr Kanyinda Mulumba (12,5 jaar in dienst) en Diederik Vergeer

IMG-20161016-WA0026

Vlnr Claus van Straaten, Willem Slagboom (25 jaar in dienst) en Rob van Welzen

IMG-20161016-WA0032

Vlnr Diederik Vergeer en Esther Stoopman – Vergeer (25 jaar in dienst)

IMG-20161019-WA0006

Vlnr Lyda Verwaal (12,5 jaar in dienst) en Fawzi Said

Vlnr Diederik Vergeer en Frank van der Laan (12,5 jaar in dienst)

Vlnr Diederik Vergeer en Frank van der Laan (12,5 jaar in dienst)

IMG-20161103-WA0008

Vlnr Dennis Vergeer en Harrie Groenendijk (12,5 jaar in dienst)

IMG-20161016-WA0040

Vlnr Dennis Vergeer, Arie Rook (12,5 jaar in dienst) en Joris Smeele

IMG-20161016-WA0020

Vlnr Dennis Vergeer, Teuni van der Linden (12,5 jaar in dienst) en Esther Stoopman – Vergeer

Narrowcasting

scherm_verjaardagen

Vergeer Holland verbetert haar interne informatievoorziening door 3 beeldschermen op te gaan hangen in de kantine in Reeuwijk. Binnenkort zal een eerste test gedaan worden. Aanleiding hiervoor is de input uit het Medewerkers Tevredenheid Onderzoek om de interne informatievoorziening te verbeteren. Op de beeldschermen zullen o.a. verjaardagen van collega’s worden getoond, vacatures, informatie van de personeelsvereniging en overige relevante informatie.

Op de afbeelding zien jullie een voorbeeld van wat er zoal getoond zal gaan worden op de schermen.

Geboortes

Beschuit met muisjes

Sakib Hamidovic – dochter Adna
Geboren op 23 augustus 2016

Mehmet Tanriverdi – zoon Ishak
Geboren op 23 augustus 2016

Guido Paping – zoon Mika
Geboren op 26 november 2016

Mourad el Hamari – dochter Nesrine
Geboren op 27 oktober 2016

Miron Tarushi – zoon Paris Christofer
Geboren op 15 november 2016

Brahim Amran – zoon Zakaria
Geboren op 29 november 2016

Publicatie in 'The South China Morning Post'

2016 Benelux SCMP Report met verslag Diederik - uitsnede

Vergeer Holland is in de Benelux Report gepubliceerd in de uitgave van the South China Morning Post.

Veiligheid en Arbo

Ongevallenregistratie

Begin 2016 is er naast het kantoor van P&O een display opgehangen waarop het aantal ongevalsvrije dagen wordt bijgehouden. De bedoeling van deze informatie is een ieder bewust te maken van het feit dat in een industriële omgeving, waarin bij Vergeer Holland heel veel mensen actief zijn, een ongeval (groot of klein) ondanks voorzorgsmaatregelen, een reële mogelijkheid is. Deze bewustwording moet motiveren om attent te zijn op gevaarlijke situaties en om veilig werken te bevorderen voor jezelf en je collega’s.

Genoteerd wordt het aantal dagen tussen 2 ongevallen en het record aantal aaneengesloten ongevalsvrije dagen gedurende het jaar. Een ongeval registreren we op de display als er verzuim volgt naar aanleiding van het ongeval en/of als er een medische behandeling door een arts (ziekenhuis, HAP, of huisarts) heeft plaatsgevonden.

De informatie roept ook vragen op. Wat is er bijvoorbeeld gebeurd als de teller naar de 0 dagen is verplaatst? Gaat het om een ernstig of relatief minder ernstig ongeval of hoe staat het met het totaal aan gemelde ongevallen etc.? Nu we op weg zijn naar eind 2016 lijkt het ons goed via deze weg wat achtergrondinformatie te geven.

IMG_4283

Zoals al eerder vermeld, was er de laatste jaren een structurele dalende tendens in het aantal ongevallen waarneembaar. Echter 2016 is een negatieve uitzondering. In 2015 noteerden we in totaal nog 13 ongevallen en nu staan we helaas halverwege november al op 21. De manier van registreren is hetzelfde gebleven. Uiteraard bespreken wij e.e.a. in het Arboteam-overleg. Wij achterhalen of er een reden van de toename is te ontdekken zodat wij preventieve maatregelen kunnen nemen. Tot nu is dat niet het geval. Vergeer Holland heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en we trachten voor iedereen een veilige werkomgeving te creëren en hoewel de werkdruk soms hoog is, mag ook dit geen reden zijn om de veiligheid uit het oog te verliezen. Geconcentreerd werken en geen risico’s nemen blijft het belangrijkst als het gaat om het voorkomen van ongevallen.

Hieronder een overzicht van het soort ongevallen in 2016 en op welke afdelingen de ongevallen plaatsvonden.
Als er verder vragen zijn, kun je altijd terecht bij Marinus Groeneveld (Preventiemedewerker) of Harrie Groenendijk (Arbo-coördinator).
Bedrijfsongevallen en verzuim door bedrijfsongevallen 2016  (t/m 17 november)

Aard van het ongeval (hoofdgroep) Aantal Afdeling Verzuim (dagen totaal)
Snij / schaafwonden 6 Kelder TD: 1, Begane Grond: 1, Verdieping: 1 29
Kneuzingen door beklemming 7 Woerden: 2, Verdieping: 2, Facilitaire Dienst: 1 50
Verpakkingsmagazijn: 1, Begane Grond: 1
Vallen, stoten, verdraaien etc. 7 Verdieping: 3, Begane Grond: 1, Rijping Reeuwijk: 1 50
Woerden: 1, Log. Reeuwijk: 1,
Verwondingen door vallende voorwerpen 1 Woerden: 1

Bezoekers registratiesysteem

Sinds half november is Vergeer Holland overgegaan op een digitaal bezoekersregistratiesysteem. We zijn gestart bij de hoofdentree (receptie) en bij de entree van de Technische Dienst. Woerden volgt nog. Met het EVA bezoekersregistratie systeem kunnen al onze bedrijfsbezoekers zich eenvoudig digitaal aanmelden. In geval van calamiteiten en ontruiming hebben we altijd een actueel overzicht van de aanwezige bezoekers in ons pand.

Dit systeem is uitermate geschikt voor de steeds strengere eisen die onze klanten en certificering vragen. Ook de privacy van ons bedrijf en onze bezoekers is volledig gewaarborgd.

EVA is niet alleen eenvoudig in het gebruik, het geeft ons ook een (nog) professionelere uitstraling.

bezoekersregistratie_App_ipad

Van de ondernemingsraad

Iedere 3 jaar krijgen alle medewerkers weer de kans om nog meer betrokken te raken bij de organisatie. Dit kan dan via de ondernemingsraad. Begin volgend jaar zijn er namelijk weer verkiezingen.
Als lid van de ondernemingsraad ben je op de hoogte (en mag je meedenken met) ontwikkelingen zoals onder andere lijn 66, project Rijp voor de Toekomst en de aanvullende pensioenregeling.

Ben jij benieuwd wat je als lid van de ondernemingsraad kunt verwachten, vraag het dan aan één van de huidige leden van de ondernemingsraad. Wie dit zijn hangt op de OR borden. Een e-mail sturen naar ondernemingsraad@vergeerholland.com behoort ook tot de mogelijkheden.

Wil jij ook nog meer betrokken raken en via de ondernemingsraad een bijdrage leveren?
Houd dan Vergeer nieuws en de OR borden in de gaten

Bezoek aan FrieslandCampina in het kader van MVO

FrieslandCampina neemt giftbox in ontvangst

Fotomoment met Taco Kingma (links) en Frank van Ooijen (3e van links) van FrieslandCampina na afloop van een gesprek over samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van duurzaamheid.

Maaike van den Hurk en Frank van Leeuwen overhandigen hen onze nieuwe giftbox.

Collectieve zorgverzekering 2017

Op dit moment hebben de zorgverzekeraars weer hun jaarlijkse premie vastgesteld. Bij deze informeren wij jullie over onderstaande zorgverzekeraars, waarmee wij collectiviteitsafspraken hebben. Wellicht kan dit jullie helpen een juiste keuze te maken.

Wil je hierover meer informatie, neem dan contact op met Tom Klomp, afdeling Personeel & Organisatie.

DSW – zorgverzekering

Op de website dsw.nl/2017 kan exact bekeken worden hoe de premie is opgebouwd en kun je de algemene informatie en wijzigingen over de zorgverzekering terug vinden.

Wil je een premieberekening maken of je aanmelden, kijk dan op www.dsw.nl/collectief en kijk wat DSW voor je kan betekenen. Je kunt inloggen met de naam Vergeer Holland en relatienummer 1577.

Zilveren Kruis

Met zorgverzekeraar Zilveren Kruis zijn collectiviteitsafspraken gemaakt over de basisverzekering, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Bereken op Zilveren Kruis uw premie voor 2017.

VGZ

Op de website van VGZ geeft vergoedingenoverzicht van de basis- en aanvullende verzekeringen. Kies het pakket dat bij je past voor 2017 en bekijk wat dit voor jou betekent.   

Oude kaas levensverlengend?

Bron: www.nrc.nl dd. 14 november 2016

Stofje uit oude kaas en bonen voor een langer leven

Geneeskunde Muizen leven gemiddeld 10 procent langer als zij het stofje spermidine in hun drinkwater krijgen. Er is ook een verband bij mensen.

Het zit in bonen, appels en oude kaas, maar vooral tarwekiemen zijn er rijk aan. Spermidine is een alledaags bestanddeel van ons voedsel, en ons lichaam kan het zelf ook aanmaken. Eerder onderzoek toonde al aan dat extra inname van de stof levensverlengend werkt voor gist, wormpjes en fruitvliegjes. Een internationaal team van onderzoekers schrijft deze week in het wetenschappelijke blad Nature Medicine dat het lijstje nu kan worden uitgebreid met ratten en muizen, en misschien ook de mens. Daarmee is een belangrijke nieuwe stap gezet in het onderzoek naar de gezondheidseffecten van deze stof.

Er is een heel rijtje stoffen in verband gebracht met een langer leven.
Behalve spermidine zijn dat onder meer resveratrol, rapamycine , aspirine en metformine. Hoe sterk deze stoffen werken en op welke manier ze precies effect hebben is nog onduidelijk. Het is ook nog niet aangetoond dat de stoffen inderdaad levensverlengend werken bij de mens.

Maar het is niet zo dat spermidine nu definitief op het schild gehesen kan worden als levenselixer. Daarvoor is het bewijs nog te zwak. En uiterste voorzichtigheid is geboden – met in het achterhoofd de hype rond bijvoorbeeld de stof resveratrol uit rode wijn, die helemaal niet levensverlengend bleek.

De onderzoekers voegden spermidine toe aan het drinkwater van muizen en zagen dat deze muizen ongeveer honderd dagen langer leefden dan de 800 dagen die controlemuizen leefden. In een tweede experiment bleek dat als spermidine pas op middelbare leeftijd aan het drinkwater werd toegevoegd, ook deze muizen gemiddeld 10 procent levensduur boekten.

Daarmee is het bewijs echter nog niet rond: dat vergt een langdurig en goed gecontroleerd onderzoek waarbij mensen jarenlang extra spermidine krijgen.

Mooi resultaat audit

Image audit resultaat

BRC A+ en IFS Higher Level

Met trots willen wij jullie feliciteren met het binnenhalen van de tweede onaangekondigde BRC en IFS audit in de geschiedenis van Vergeer Holland. Alle vestigingen zijn beoordeeld op de een na hoogste score BRC A+ en IFS HL. Dit prachtige resultaat is van zeer grote betekenis voor de onderscheidende positie van Vergeer Holland in haar markten. Over Reeuwijk (inclusief Bodegraven) hebben we in vier dagen auditeren 7 BRC en 11 IFS tekortkomingen gekregen. Woerden heeft over twee en een halve dag auditeren 6 BRC en 8 IFS tekortkomingen. Aan het oplossen van deze punten wordt gewerkt. Zodra de certificatiecommissie onze afhandeling heeft goedgekeurd krijgen wij onze nieuwe certificaten toegestuurd. Om de hoogst haalbare score (BRC AA+ Excellent Level) te kunnen krijgen mogen we maximaal 5 verbeterpunten per vestiging Reeuwijk (inclusief Bodegraven) en Woerden krijgen. Een mooie uitdaging voor komend jaar. Wij weten zeker dat we dit, zeker in de nieuwe organisatie structuur ‘Operations rijp voor de toekomst’, in ons mars hebben!

De auditor zelf is ook zeer tevreden over het behaalde resultaat. Hij gaf nog specifiek aan zeer goed te spreken te zijn over ons vakmanschap, operationeel eigenaarschap en enthousiasme wat we hebben en samen uitdragen. Het binnenhalen van dit prachtige resultaat komt zichtbaar door ons gezamenlijk hard werken aan o.a. opleiden, trainen en het continu verbeteren. Hierdoor is Vergeer Holland in staat onderscheidend te blijven. Vergeer Holland is een prachtig bedrijf om absoluut trots op te zijn!

De andere certificaat audits (BIO-SKAL, HALAL, ASDA, Weidegang, NVWA-COKZ, Zijstromen en Grated Cheese) zijn in 2016 ook allen succesvol en weer beter dan in de jaren hiervoor verlopen. In 2017 gaan we ons voor het eerst RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) certificeren. Daarnaast zullen we ons ook BRC-Glutenvrij moeten gaan certificeren om nog langer de glutenvrij claim te mogen voeren.

Een van de speerpunten waar de afdeling kwaliteit zich in 2017 op gaat vastbijten is het verder verbeteren van de Food en Non-Food leveranciersbeoordelingen middels de Risk-Plaza systematiek, de zogenaamde Supply chain Mapping, en het via Manual Master creëren van een koppeling tussen operationeel en document eigenaarschap.

Willy Wonka op bezoek bij Vergeer Holland

DSC_0190

Donderdag 1 december was de verwendag van Uitzendbureau Jelle. Door niemand minder dan Willy Wonka en Oempa Loempa’s werden chocolade repen uitgedeeld aan iedereen die aanwezig was.

WP_20161201_12_39_34_Pro

Colofon

Aan deze Vergeer nieuws uitgave werkten mee:
Ingrid Daeter-Nagel, Harrie Groenendijk, Bob Stanneveld, Petra van der Ploeg, Maaike van den Hurk, Tom Klomp, Harrie Groenendijk, Kevin Vos, Jennifer Lingeman, Carucha Roest-Verkleij, Diederik Vergeer, Linda Burger en Monique van Zoest.
Samenstelling:
Carucha Roest-Verkleij, Linda Burger, Jennifer Lingeman en Monique van Zoest.
Eindredactie:
Diederik Vergeer, Martijn Winkel, Carucha Roest-Verkleij, Linda Burger en Monique van Zoest.

Main menu